Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lakrat e Brukselit në furrë janë një pjatë e shkëlqyer për ata që i pëlqejnë këto perime, të cilat shërbehen me kripë, piper edhe pak gjalpë. Një perime e shëndetshme që i shkon mishit, por mund të shijohet edhe vetëm e pjekur në skarë.
Lani lakrat dhe ziejini në vluar për 10 minuta. Hiqini më pas me një lugë me vrima dhe futini në ujë me akull në mënyrë që t’u ruhet ngjyra. Kullojini, më pas transferojini në një enë.
Lajini dhe ziejini pë 10 minuta me pak kripë. Kullojini përsëri, lërini të ftohen dhe shtojini në një tigan që futet në furrë ose tavë me pak kripë, piper e gjalpë. Mbulojini me kapak dhe piqini në furrë në 180 gradë duke i kthyer herë pas here.
Kur të kenë marrë ngjyrën e duhur, hiqini nga furra dhe shërbejini.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment