Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Shkrini gjalpin mbi nxehtësi të ulët në një tigan të madh, pa ngjitës.
2.Shtoni qepën dhe gatuajeni për 10 minuta deri sa të zbutet.
3.Rritni nxehtësinë dhe përziejeni me proshutë, sherbelë dhe salçiçe.
4.Gatuani për 6-8 minuta, duke kthyer suxhukun me një lugë druri, derisa të fillojë të marrë ngjyrë kafe.
5.Shtoni lakër dhe gështenja, mbulojeni me një kapak dhe gatuajeni për 10 minuta derisa lakra të zbutet.
6.Mbajini ngrohtë mbi nxehtësi të ulët deri sa të jenë gati për t’u shërbyer.
7.Pak para se ta shërbeni hiqni kapakun, marinojeni dhe shtoni thërrimet e bukës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment