Sugjerojmë:

Lakër brukseli e gatuar me gështenja dhe proshutë

50 gr gjalpë
1 qepë
3 copa proshutë e tymosur
Sherbelë
3 salçiçe derri
500 gr lakër brukseli
150 gr gështenja
3 lugë çaji thërrime buke

1.Shkrini gjalpin mbi nxehtësi të ulët në një tigan të madh, pa ngjitës.

2.Shtoni qepën dhe gatuajeni për 10 minuta deri sa të zbutet.

3.Rritni nxehtësinë dhe përziejeni me proshutë, sherbelë dhe salçiçe.

4.Gatuani për 6-8 minuta, duke kthyer suxhukun me një lugë druri, derisa të fillojë të marrë ngjyrë kafe.

5.Shtoni lakër dhe gështenja, mbulojeni me një kapak dhe gatuajeni për 10 minuta derisa lakra të zbutet.

6.Mbajini ngrohtë mbi nxehtësi të ulët deri sa të jenë gati për t’u shërbyer.

7.Pak para se ta shërbeni hiqni kapakun, marinojeni dhe shtoni thërrimet e bukës.

Lini një koment