Kur bashkohet mjalti me shafranin e Indisë krijohet një antibiotik natyral. Ja receta
Ftohje, dhimbje fyti, kollë, dhimbje kyçesh dhe dobësi e përgjithshme? Është rasti kur shafrani i Indisë, i bashkuar me mjaltin, kanellën, qumështin ose çajin e ngrohtë, t’i luftojë këto simptoma pa marrë ilaçe.
Mjalti ka veti antimikrobike dhe kurkumaja përmban kurkuminë, një anti-inflamator i fuqishëm dhe nëse bashkojmë edhe vetitë e mrekullueshme të kanellës do të kemi një medicament të shkëlqyer natyral pa asnjë lloj efekti anësor.
Përbërësit:
1 lugë kafeje shafran Indie
1 kafeje kanellë
2 kokrra piper i zi
100 ml mjalt
Përgatitja:
Përzieni së bashku të gjithë përbërësit në një tas qelqi me kapak.
Ruajeni në frigorifr për 3-5 ditë.
Përdorimi:
Dita e parë: 1 lugë kafeje çdo një orë në çaj ose qumësht të ngrohtë
Perimet e gjalla janë një nga ushqimet më të pasura me lëndë ushqyese që mund të përfshini në dietën tuaj. Konsumimi i tyre në gjendjen natyrale ofron përfitime maksimale, pasi nuk humbasin vlerat ushqyese gjatë përpunimit apo gatimit. Në...
Farat e linit kanë qenë pjesë e dietës njerëzore për mijëra vjet, por vetëm kohët e fundit kanë marrë vëmendjen që meritojnë. Të vogla dhe të thjeshta, këto fara janë të mbushura me lëndë ushqyese që ofrojnë përfitime të...
Në botën e mirëqenies, një nga zakonet më të thjeshta, por edhe më efektive që mund të përvetësosh, është konsumimi i ujit me limon. Është i lehtë për t’u përgatitur, ekonomik dhe plot me përfitime shëndetësore. Por, përse kjo...
Lini një koment