Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 180 gradë.
2.Merrni kungujt e njomë dhe lërini brenda në një tas.
3.Më pas vendoseni në një tavë pjekje dhe lyejeni me vaj ulliri dhe shtoni me kripë dhe piper. Piqini 12 deri 15 minuta.
4.Në një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare, hidhni vajin e ullirit.
5.Shtoni qepë dhe lereni të skuqet deri sa të zbutet, rreth 5 minuta. Shtoni hudhër dhe lereni për një minutë.
6.Pastaj hidhni kungujt dhe lereni rreth 2 minuta.
7.Shtoni mishin e pulës, domatet, ullinjtë dhe rigonin dhe përziejeni herë pas here për rreth 5 minuta.
8.Merrni përzierjen e mishit të pulës dhe futeni brenda kungullit bashkë me djathin me feta.
9.Piqeni derisa kungulli i njomë të zbutet dhe djathi të shkrihet.
10.Shtrydhni limon mbi kungujt dhe zbukurojeni me kastravec dhe kopër dhe shërbejeni të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment