Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere të vogël me 1 gotë ujë zieni kuinoan. E përzieni vazhdimisht derisa të jetë bërë dhe më pak e kaloni në një enë. 2.Shtoni salcën e mollës sipër. Për të përgatitur salcën e mollës mjafton të qëroni mollët, t’i hiqni farat dhe t’i bëni pure në një blender. 3.Prisni nektarinën në feta […]
1.Në një tenxhere të vogël me 1 gotë ujë zieni kuinoan. E përzieni vazhdimisht derisa të jetë bërë dhe më pak e kaloni në një enë.
2.Shtoni salcën e mollës sipër. Për të përgatitur salcën e mollës mjafton të qëroni mollët, t’i hiqni farat dhe t’i bëni pure në një blender.
3.Prisni nektarinën në feta të holla dhe e vendosni në qendër të pjatës duke formuar një lule.
4.Në fund shtoni farat e susamit dhe pjata është gati për t’u shijuar!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento