Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Vërtet e shijshme, krostata me krem portokalli është ideale për të nisur ditën në mënyrë të shëndetshme, të ushqyeshme dhe të shijshme. Përgatitet për një orë, përfshirë edhe 15 minuta për ftohjen e kremit që përgatitet në vetëm 25 minuta.
Ngrohni qumështin në zjarr të ulët, duke bërë kujdes të mos vlojë. Grini lëkurën e portokallit dhe shtrydhni lëngun; kurse portokallin tjetër priteni në feta të holla.
Rrihni të verdhat e vezëve me 70 gr sheqer në një tas, derisa të merrni një masë homogjene.
Më pas shtoni lëkurën e portokallit dhe lëngun e shtrydhur, miellin e situr dhe qumështin e ngrohtë, duke pasur kujdes të mos krijohen gungëza.
Lëreni në zjarr derisa të trashet përreth 10 minuta dhe lëreni të ftohet për 15 minuta.
Ngrohni furrën në 180 gradë, hapni brumin sfoliat në një plan pune të spërkatur me miell, më pas hapeni mirë në bazën e një tepsie të posaçme për tarta me diametër 24 cm të veshur me letër furre.
Mbi bazën e brumit shpërndani kremin e portokallit duke e niveluar sipërfaqen me një spatul. Piqeni për 25 minuta.
Hiqeni nga furra dhe lëreni të pushojë për disa minuta. Më pas dekorojeni sipërfaqen me feta portokalli, spërkateni me sheqer pluhur dhe servireni në tavolinë.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment