Sugjerojmë:

Krostatë me domate receta që duhet të provoni sot

Perberesit për brumin :
1 lugë gjethe rozmarinë e grirë imët
200 gr miell tip 00
90 gr gjalpë i ftohtë i prerë në kubikë
1 lugë çaji kripë
1 kokërr vezë
1-2 lugë ujë
Për mbushjen:
4-5 domate të gjata
2 lugë mustardë
5-6 feta djathë që shkrin nga ngrohtësia
Vaj ulliri
Kripë, Piper

1.Si fillimi përgatisim brumin: Në mikser përziejmë miellin, rozmarinën, gjalpin dhe kripën.

2.Shtojmë vezën dhe ujin dhe vazhdojmë i përziejmë derisa masa të bëhet homogjene.

3.E heqim nga mikseri dhe nëse nevojitet, e punojmë pak me dorë.

4.E mbështjellim me plastmas kuzhine dhe e lëmë në frigorifer për 2 orë.

5.Të njëjtën procedurë ndjekim nëse brumin e përgatisim me dorë.

6.Përgatitja e krostatës.

7.Nxjerrim brumin nga frigoriferi, pasi ka qëndruar për 2 orë (në rastin kur e përgatisim vetë), e hapim petën në trashësinë 3mm, e spërkatim me miell dhe i japim formën e tavës.

8.E shpojmë me pirun, e lyejmë me mustardë, vëmë fetat e djathit dhe domatet të prera në feta të holla duke krijuar një shtresë.

9.E lyejmë me vaj ulliri, kripë, piper dhe disa gjethe trumze.

10.E pjekim për 40-45 minuta në furrën e ngrohur më parë në temperaturën 220°C ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë të artë.

Lini një koment