1.Si fillimi përgatisim brumin: Në mikser përziejmë miellin, rozmarinën, gjalpin dhe kripën.
2.Shtojmë vezën dhe ujin dhe vazhdojmë i përziejmë derisa masa të bëhet homogjene.
3.E heqim nga mikseri dhe nëse nevojitet, e punojmë pak me dorë.
4.E mbështjellim me plastmas kuzhine dhe e lëmë në frigorifer për 2 orë.
5.Të njëjtën procedurë ndjekim nëse brumin e përgatisim me dorë.
6.Përgatitja e krostatës.
7.Nxjerrim brumin nga frigoriferi, pasi ka qëndruar për 2 orë (në rastin kur e përgatisim vetë), e hapim petën në trashësinë 3mm, e spërkatim me miell dhe i japim formën e tavës.
8.E shpojmë me pirun, e lyejmë me mustardë, vëmë fetat e djathit dhe domatet të prera në feta të holla duke krijuar një shtresë.
9.E lyejmë me vaj ulliri, kripë, piper dhe disa gjethe trumze.
10.E pjekim për 40-45 minuta në furrën e ngrohur më parë në temperaturën 220°C ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë të artë.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment