Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tas të madh vendoset mielli dhe shtohen të gjithë përbëresit e tjerë.
2.Trazohen mirë, zihet brumi dhe ngjeshet.
3.Brumi hapet me dorë mbi një letër furre.
4.Lyhet një tavë me vaj dhe vendoset peta e brumit duke e kthyer permbys dhe duke hequr letrën.
5.Në një tas të madh rrihni vezët dhe shtoni sipër të gjithë përbërësit e tjerë, vec shpargujve.
6.Trazojini mirë dhe hidhini mbi brumin e krostatës.
7.Sipër vendosni shpargujt, spërkateni me pak vaj ulliri e piper dhe piqini në 200 gradë për rreth 35 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment