1.Pasi bizelet e ngrira të kenë shkrirë, ziejini për 10 minuta në një tenxhere me ujë të vluar të kripur. Kullojini dhe kalojini në procesorin e ushqimeve derisa të krijoni një pure. 2.Vendoseni purenë e bizeleve në një enë dhe shtoni vezën, djathin e grirë, miellin, farat e susamit, kripë e piper. Përziejini mirë derisa […]
1.Pasi bizelet e ngrira të kenë shkrirë, ziejini për 10 minuta në një tenxhere me ujë të vluar të kripur. Kullojini dhe kalojini në procesorin e ushqimeve derisa të krijoni një pure.
2.Vendoseni purenë e bizeleve në një enë dhe shtoni vezën, djathin e grirë, miellin, farat e susamit, kripë e piper. Përziejini mirë derisa të merrni një përbërje homogjene.
3.Lagni duart me ujë dhe formoni koketa në madhësinë e një arre. Nxehni vajin e kikirikut në një tigan dhe skuqni koketat. Kur të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe, kullojini dhe vendosini në një letër kuzhine t’u thithë vajin.
4.Në një tas të vogël krijoni një emulsion me vaj ulliri, kripë e lëng limoni.
5.Merrni pjatën ku do të shërbeni kroketat, vendosni sallatën jeshile, vendosni sipër kroketat dhe servirini të ngrohta duke iu hedhur salcën sipër.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Komento