Krem xhinxheri me çokollatë, receta e një ëmbëlsire të thjeshtë e plot shije
400 gr çokollatë e zezë
4 të verdha vezësh
400 ml pana e freskët
1 lugë kafeje xhinxher i freskët
3 të bardha vezësh
Pak çokollatë të zezë në copëza
1.Grini në copa çokollatën e errët dhe shkrijeni në banjëmari derisa të merrni një krem të butë e homogjen.
2.Hiqeni nga banjëmaria, hidheni në një enë dhe lëreni të ftohet duke e përzier herë pas here.
3.Me një rrahëse, rrihini 4 të verdha vezë me 100 ml pana të freskët derisa të përftoni një shkumë, shtoni çokollatën e shkrirë, një lugë kafeje xhinxher të freskët të grirë imët dhe vazhdoni t’i rrihni me rrahëse derisa përzierja të jetë homogjene.
4.Shtoni dhe të bardhat e vezëve të rrahura bashkë me panën e mbetur.
5.Transferojeni kremin nëpër tasa individualë, mbulojini me qese kuzhine dhe lërini në frigorifer për të paktën 3-4 orë.
6.Pas kësaj kohe, shërbejini duke i dekoruar me copëza çokollate të zezë.
Vendosni një tenxhere me ujë të kripur të ziejë. Ziejini makaronat derisa të jenë al dente, zakonisht rreth 7 deri në 8 minuta. Në 1 minutën e fundit shtoni bizelet. Kulloni makaronat dhe bizelet, më pas shpëlajini me ujë...
Ngroheni vajin e ullirit në nxehtësi mesatare në një tenxhere. Shtoni hudhrën e grirë dhe ziejini për 30 sekonda deri në 1 minutë derisa të marrë ngjyrë kafe të lehtë dhe të lëshojë aromën. Shtoni të dy kanaçet me...
Vendosni të gjithë përbërësit përveç tërshërës në një tenxhere mesatare dhe lëreni të ziejë. Pasi të fillojë të ziejë me shpejtësi, vendosni një kohëmatës për 1 minutë. Duke e përzier vazhdimisht me një spatul, ziejini për 1 minutë....
Lini një koment