Sugjerojmë:

Krem xhinxheri me çokollatë, receta e një ëmbëlsire të thjeshtë e plot shije

400 gr çokollatë e zezë
4 të verdha vezësh
400 ml pana e freskët
1 lugë kafeje xhinxher i freskët
3 të bardha vezësh
Pak çokollatë të zezë në copëza

1.Grini në copa çokollatën e errët dhe shkrijeni në banjëmari derisa të merrni një krem të butë e homogjen.

2.Hiqeni nga banjëmaria, hidheni në një enë dhe lëreni të ftohet duke e përzier herë pas here.

3.Me një rrahëse, rrihini 4 të verdha vezë me 100 ml pana të freskët derisa të përftoni një shkumë, shtoni çokollatën e shkrirë, një lugë kafeje xhinxher të freskët të grirë imët dhe vazhdoni t’i rrihni me rrahëse derisa përzierja të jetë homogjene.

4.Shtoni dhe të bardhat e vezëve të rrahura bashkë me panën e mbetur.

5.Transferojeni kremin nëpër tasa individualë, mbulojini me qese kuzhine dhe lërini në frigorifer për të paktën 3-4 orë.

6.Pas kësaj kohe, shërbejini duke i dekoruar me copëza çokollate të zezë.

Lini një koment