Vini një tenxhere mesatare të mbushur me ujë për të zier dhe shtoni. I lëmë të ziejnë për 4 minuta më pas i kullojmë dhe i vendosim në një peshqir kuzhine të pastër.
Palosni peshqirin dhe fërkoni stikat në peshqir për të liruar lëkurat. I pastrojmë nga lëkurat.
Shtoni stikat në një përpunues ushqimi me vetëm ¼ filxhan (80 ml) qumësht dhe 1 lugë gjelle sheqer pluhur. Përpunojini për rreth 5 minuta derisa stikat të kthehen në një pastë të lëmuar. Do t’ju duhet të ndaloni procesorin 3-4 herë për të pastruar anët. Ju do të vini re se stikat kthehen në thërrime, më pas duhet të formohet në një top kur të arrijë në fazën e pastës.
Qumështin e mbetur (½ filxhan/125 ml), gjalpin dhe çokollatën e bardhë e vendosim në një tenxhere të pastër dhe e ngrohim në zjarr të ulët derisa të shkrihet, e lëmë mënjanë.
Transferoni pastën e stikave në një blender dhe derdhni përzierjen e çokollatës së bardhë. Pëprunojeni deri sa të jetë tepër i butë dhe kremoz. Mund ta rregulloni konsistencën me më shumë qumësht nëse dëshironi (nuk ka nevojë të ngrohni qumështin në fillim).
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento