Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere mesatare të mbushur me ujë për të zier dhe shtoni. I lëmë të ziejnë për 4 minuta më pas i kullojmë dhe i vendosim në një peshqir kuzhine të pastër.
Palosni peshqirin dhe fërkoni stikat në peshqir për të liruar lëkurat. I pastrojmë nga lëkurat.
Shtoni stikat në një përpunues ushqimi me vetëm ¼ filxhan (80 ml) qumësht dhe 1 lugë gjelle sheqer pluhur. Përpunojini për rreth 5 minuta derisa stikat të kthehen në një pastë të lëmuar. Do t’ju duhet të ndaloni procesorin 3-4 herë për të pastruar anët. Ju do të vini re se stikat kthehen në thërrime, më pas duhet të formohet në një top kur të arrijë në fazën e pastës.
Qumështin e mbetur (½ filxhan/125 ml), gjalpin dhe çokollatën e bardhë e vendosim në një tenxhere të pastër dhe e ngrohim në zjarr të ulët derisa të shkrihet, e lëmë mënjanë.
Transferoni pastën e stikave në një blender dhe derdhni përzierjen e çokollatës së bardhë. Pëprunojeni deri sa të jetë tepër i butë dhe kremoz. Mund ta rregulloni konsistencën me më shumë qumësht nëse dëshironi (nuk ka nevojë të ngrohni qumështin në fillim).
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento