Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Është një recetë që ia vlen ta provoni dhe ta shijoni. Nuk është aspak e vështirë dhe përgatitet në pak hapa:
Qëroni patatet, lajini dhe pritini në kubikë. Më pas hidhini në një tenxhere, shtojuni brodon e perimeve dhe vendosni tenxheren të ziejë. Kur të fillojë të ziejë, ulni nxehtësinë dhe lërini për gjysmë ore të gatuhen derisa të zbuten.
Vendosni fetat e bacon në një tigan të madh që nuk ngjit dhe piqini në zjarr të ulët. Kthejini nga ana tjetër dhe lërini derisa të bëhen krokante. Kullojuni yndyrën e tepërt duke i vendosur mbi një letër kuzhine.
Hiqini patatet nga zjarri kur të jenë gati. Shtojuni gjalpin e prerë në copa dhe frulojini në mikser. Shtojini kripë, pastaj vendoseni nëpër pjata dhe komplotojini me bacon dhe gjethe manxurane.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment