Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Është një recetë që ia vlen ta provoni dhe ta shijoni. Nuk është aspak e vështirë dhe përgatitet në pak hapa:
Qëroni patatet, lajini dhe pritini në kubikë. Më pas hidhini në një tenxhere, shtojuni brodon e perimeve dhe vendosni tenxheren të ziejë. Kur të fillojë të ziejë, ulni nxehtësinë dhe lërini për gjysmë ore të gatuhen derisa të zbuten.
Vendosni fetat e bacon në një tigan të madh që nuk ngjit dhe piqini në zjarr të ulët. Kthejini nga ana tjetër dhe lërini derisa të bëhen krokante. Kullojuni yndyrën e tepërt duke i vendosur mbi një letër kuzhine.
Hiqini patatet nga zjarri kur të jenë gati. Shtojuni gjalpin e prerë në copa dhe frulojini në mikser. Shtojini kripë, pastaj vendoseni nëpër pjata dhe komplotojini me bacon dhe gjethe manxurane.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment