Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nëse dëshironi të gatuani një ëmbëlsirë që nuk është shumë e komplikuar dhe të përmbajë përbërës të freskët, ju sugjerojmë kremin portokall të përgatitur në shtëpi.
Nxehni qumështin në një tenxhere mesatare. Ndërkohë që qumështi ngrohet, rrihni të verdhat e vezëve bashkë me niseshtenë dhe sheqerin. Përzieni gjithçka dhe bëni kujdes të mos krijoni kokrriza. Për të pasur një rezultat më të mirë, ideale është ta realizoni këtë proces në gotën e frulatorit.
Kur qumështi të jetë gati, lëreni të vaket disa minuta para se ta bashkoni me përzierjen e vezëve.
Më pas filloni ta bashkoni në zjarr me përzierjen e vezëve pa ndaluar. Në këtë mënyrë, do të merrni konsistencën e dëshiruar.
Hiqeni nga zjarri për një moment (20-30 sekonda) dhe shtoni lëngun e portokallit si dhe lëkurën e grirë të tij.
Me ndihmën e një rrahëse vezësh, filloni ta përzieni për të përzier mirë përbërësit.
Në fund lëreni të ftohet dhe futeni në frigorifer të paktën dy orë para se ta servirni. Kremi juaj me portokall është gati!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment