Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Nëse dëshironi të gatuani një ëmbëlsirë që nuk është shumë e komplikuar dhe të përmbajë përbërës të freskët, ju sugjerojmë kremin portokall të përgatitur në shtëpi.
Nxehni qumështin në një tenxhere mesatare. Ndërkohë që qumështi ngrohet, rrihni të verdhat e vezëve bashkë me niseshtenë dhe sheqerin. Përzieni gjithçka dhe bëni kujdes të mos krijoni kokrriza. Për të pasur një rezultat më të mirë, ideale është ta realizoni këtë proces në gotën e frulatorit.
Kur qumështi të jetë gati, lëreni të vaket disa minuta para se ta bashkoni me përzierjen e vezëve.
Më pas filloni ta bashkoni në zjarr me përzierjen e vezëve pa ndaluar. Në këtë mënyrë, do të merrni konsistencën e dëshiruar.
Hiqeni nga zjarri për një moment (20-30 sekonda) dhe shtoni lëngun e portokallit si dhe lëkurën e grirë të tij.
Me ndihmën e një rrahëse vezësh, filloni ta përzieni për të përzier mirë përbërësit.
Në fund lëreni të ftohet dhe futeni në frigorifer të paktën dy orë para se ta servirni. Kremi juaj me portokall është gati!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment