Sugjerojmë:

Koha më e mirë për të ngrënë mëngjesin, drekën dhe darkën është kjo

Mëngjesi

Koha më e mirë: 07:00-08:00 e mëngjesit

Jo më vonë se ora: 10:00

Mbani mend se:
Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës, i cili i jep trurit dhe trupit tuaj energjitë e nevojshme para se të filloni aktivitetet normale të ditës.

Dreka

Koha më e mirë: 12:00-14:00

Jo më vonë se ora: 15:00

Mbani mend se:
Ideale është që dreka të konsumohet 4 orë pas mëngjesit, sepse vetëm kështu do të mbani ndjenjën e urisë në nivelet e duhura. Njëkohësisht do të mbani të stabilizuar nivelin e sheqerit në gjak.

Darka

Koha më e mirë: 18:00-20:00

Jo më vonë se ora: 21:00

Mbani mend se:
Darka duhet ngrënë 2 orë para se të flini. Kjo për të patur një gjumë optimal, pa shqetësime si rrjedhojë e të ngrënit vonë./neps.al 

Lini një koment