Sugjerojmë:

Kofshë qengji në furrë: Receta e Pashkës

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
2 ore
Sugjerohet për:
8 persona
Kalori:
1 kofshë e madhe qengji, rreth 3 kg
6 thelpinj hudhre
1 tufë rigon
lëkura dhe lëngu i 1 limoni
6 lugë gjelle vaj ulliri
1 ½ kg patate të reja
400 gr domate të grira të konservuara
1 grusht i madh ullinj kalamata pa bërthama

  Ngroheni furrën në 240C. Hidhni hudhrën, gjysmën e rigonit, lëkurën e limonit dhe pak kripë në një havan, më pas shtoni lëngun e limonit dhe pak vaj ulliri. Çpojeni qengjin me një thikë të mprehtë, dhe në të çarat e krijuara, fusni nga pasta e përgatitur.

    Hidhini patatet në një tavë të madhe pjekjeje, më pas hidhni vajin e mbetur të ullirit dhe çfarë ka mbetur nga pasat e përgatitur. Vendoseni mishin e qengjit mes patateve, piqeni për 20 minuta, më pas ulni temperaturën në 180C. E pjekim për 1 orë e 15 minuta, duke shtuar edhe 15 minuta të tjera nëse preferoni mishin tuaj të qengjit të gatuar mirë. Lyejeni qengjin një ose dy herë me lëngjun e tavës dhe hidhni patatet. Kur qengji të jetë bërë sipas dëshirës tuaj, hiqeni nga tava dhe lëreni të pushojë. Hedhim pjesën tjetër të rigonit me patatet, i heqim nga tepsia dhe i mbajmë të ngrohta.

    Vendoseni tavën e pjekjes mbi një flakë mesatare, shtoni domatet e konservuara dhe ullinjtë në lëngjet e tiganit, më pas gatuajeni për disa minuta. Shërbejeni qengjin me patatet dhe salcën dhe një sallatë të thjeshtë.

Komento