1/4 filxhan lëng të freskët mandarine ose portokalli
Piper i sapo bluar
Vaj vegjetal, për skarë
Bëni bashkë pulën, qepën, hudhrën, xhinxherin, salcën e sojës, lëngun dhe 1 lugë çaji piper në një qese plastike të madhe që mbyllet. Mbylleni dhe tundeni për të lyer pulën me marinadë.
Lëreni në frigorifer 1 orë ose gjatë gjithë natës.
Ngrohni paraprakisht një skarë në nxetësi mesatare dhe lyejeni me vaj. Shtrijeni pulën në skarë me anën e lëkurës poshtë derisa të vijëzohet, 5 deri në 6 minuta.
Kthejeni dhe vazhdoni të piqni në skarë derisa të gatuhet, rreth 5 minuta të tjera. Lëreni të pushojë 5 minuta para se ta shërbeni.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento