Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Marinojmë kofshët e pulës me kripë dhe piper.
Nxehim vajin në një tigan të madh mbi temperaturën mesatare.
Vendosim kofshët e pulës dhe i gatuajmë për rreth 10-12 minuta në tigan, duke i hedhur kohë pas kohe yndyrë, derisa lëkura të marrë ngjyrë kafe.
I kthejmë nga ana tjetër dhe i gatuajmë edhe për 8–10 minuta.
Pas kësaj i vendosim kofshët në një pjatë të madhe.
Në të njëjtin tigan, pasi rrisim nxehtësinë nga mesatare në të lartë, gatuajmë proshutën duke e trazuar derisa të theket e të marrë ngjyrë, për rreth 5 minuta.
Fillimisht shtojmë qepën, specin e kuq dhe më pas radhiqet.
I lemë në zjarr, duke i trazuar për pak minuta.
I heqim nga tigani dhe i shtrojmë nëpër pjata.
Në fund vendosim sipër tyre kofshët e pulës.
Shtrydhim limon sipër dhe u shtojmë edhe pak copa speci të kuq.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment