Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tenxhere me ujë e kripë, vendosni për të zierë pulën.
2.Pas gati 10 minutash e hiqni dhe e skuqni për 5 minuta, në një tigan me vaj ulliri.
3.Shtoni hudhrat, borzilokun, panën dhe e lini të marrë një valë. Shtoni edhe një gotë nga lëngu që zietë pulën.
4.Kur masa të jetë trashur disi, shtoni domatet, djathin parmixhano dhe spinaqin.
5.I përzieni mirë të gjitha bashkë.
6.Pas gati 5 minutash, e spërkasni masën me kripë dhe piper të freskët. 7.Shërbejeni të ngrohtë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment