Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vendosim patatet në një tenxhere me ujë dhe kripë. I lëmë derisa të ziejnë mirë.
2.Në një enë shtojmë majonezën, selinonë, mustardën, kripën, piperin dhe qepën e grirë shumë imët.
3.Më pas i hedhim edhe ullinjtë. I përziejmë mire derisa të krijohet një masë uniforme.
4.Në një blender shtojmë patatet e ziera dhe masën që përgatitëm më parë.
5.I rrahim mirë për një minutë dhe masën e krijuar e fusim në frigorifer për rreth 2 orë.
6.Në fund e shërbejmë, duke i shtuar sipër vezët e prera në formë kubike dhe kopër të grirë imët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment