Sugjerojmë:

Kesadijas me kërpudha, djathë dhe fasule

3 lugë gjalpë të pakripur
5-6 gota kërpudha të bardha në feta
Kripë, Piper i freskët
1 qepë të vogël të kuqe
1 karafil hudhër
1 e 1/2 gota djathë havarti
1 lugë çaji rigon të thatë
4 tortilla
1 spec i kuq i prerë hollë
2 gota misri të zier
2 gota fasule të ziera
2 qepë të njoma të copëtuara

1.Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Shto kërpudha, 1/2 lugë çaji kripë dhe disa grimca piper.
3.Gatuajeni deri sa të zbuten , 5 -7 minuta.
4.Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, qepë të kuqe dhe hudhër dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa të zbutet, rreth 3 minuta.
5.Hiqni perimet në një pjatë, lereni të ftohet dhe fshijeni tiganin.
6.Hidhni djathin me rigon në një tas të madh.
7.Lyejini tortilat me djathin me rigon dhe mbushini me përzijerjen e kërpudhave.
8.Gatuajini kesadijas në tigan derisa djathi të shkrihet dhe tortilat kanë marrë ngjyrë kafe të artë, 5 -7 minuta.
9.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin e mbetur në një tigan.
10.Shtoni specin dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 2 minuta.
11.Shtoni misrin, fasulet, gjysmë filxhan me ujë dhe pak kripë.
12.Rritni nxehtësinë dhe gatuajini duke e nxitur herë pas here, derisa shumica e lëngjeve është avulluar, rreth 5 minuta.
13.Shtoni kripë dhe qepët e njoma dhe pritini kesadijas në copa të vogla për t’i shërbyer.

Lini një koment