Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Shkrini 1 lugë gjelle gjalpë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Shto kërpudha, 1/2 lugë çaji kripë dhe disa grimca piper.
3.Gatuajeni deri sa të zbuten , 5 -7 minuta.
4.Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, qepë të kuqe dhe hudhër dhe gatuajeni duke e nxitur herë pas here, derisa të zbutet, rreth 3 minuta.
5.Hiqni perimet në një pjatë, lereni të ftohet dhe fshijeni tiganin.
6.Hidhni djathin me rigon në një tas të madh.
7.Lyejini tortilat me djathin me rigon dhe mbushini me përzijerjen e kërpudhave.
8.Gatuajini kesadijas në tigan derisa djathi të shkrihet dhe tortilat kanë marrë ngjyrë kafe të artë, 5 -7 minuta.
9.Ndërkohë, shkrijeni gjalpin e mbetur në një tigan.
10.Shtoni specin dhe gatuajeni deri sa të zbutet, rreth 2 minuta.
11.Shtoni misrin, fasulet, gjysmë filxhan me ujë dhe pak kripë.
12.Rritni nxehtësinë dhe gatuajini duke e nxitur herë pas here, derisa shumica e lëngjeve është avulluar, rreth 5 minuta.
13.Shtoni kripë dhe qepët e njoma dhe pritini kesadijas në copa të vogla për t’i shërbyer.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment