Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tigan të madh, gatuani proshutën dhe qepën mbi nxehtësinë mesatare deri sa proshuta të jetë skuqur.
2.Hiqeni proshutën nga tigani dhe shtoni patatet.
3.Gatuajini mbi nxehtësi mesatare rreth 10 minuta.
4.Me anë të një luge krijoni 8 hapësira dhe hidhni nga një vezë tek secila.
5.Hidhuni kripë e piper për shije dhe vendosini tiganit një kapak.
6.Lërini të gatuhen për rreth 10 minuta.
7.Hiqni kapakun dhe spërkateni me djathë. Pasi djathi të shkrijë, sherbejeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment