Ngrohni furrën në 180C, lyeni me yndyrë dhe shtroni me letër për pjekje një tavë të cekët katrore 20 cm. Vendosni kajsitë dhe reçelin në një tigan të vogël me 4 lugë gjelle ujë, ziejini në zjarr mesatar derisa të trashet, më pas grijini pak kajsitë me pirun dhe lërini mënjanë të ftohen.
Hidhni gjalpin, sheqerin dhe vaniljen në një tas të madh dhe rrihni me një rrahëse elektrike derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme. Shtoni miellin dhe orizin e bluar duke përdorur një lugë druri dhe më pas duart për ta bashkuar masën si brumë. Ndajeni në 2 pjesë.
Përdorni gishtat për të përhapur 1 copë brumë në fundin e tepsisë. Përhapni kajsitë sipër, duke lënë një kufi të vogël rreth buzës. Hapeni brumin e mbetur në një katror 20 cm dhe vendoseni sipër mbushjes me kajsi. Përdorni gishtin tuaj për të bërë një hapje rreth skajeve të bukës së shkurtër, më pas shpojini sipër me një pirun. Piqeni për 25-30 minuta derisa skajet sapo të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Lëreni të ftohet në tavë, më pas spërkatni me sheqer pluhur dhe priteni në 16 katrorë.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento