Ngrohni furrën në 180C, lyeni me yndyrë dhe shtroni me letër për pjekje një tavë të cekët katrore 20 cm. Vendosni kajsitë dhe reçelin në një tigan të vogël me 4 lugë gjelle ujë, ziejini në zjarr mesatar derisa të trashet, më pas grijini pak kajsitë me pirun dhe lërini mënjanë të ftohen.
Hidhni gjalpin, sheqerin dhe vaniljen në një tas të madh dhe rrihni me një rrahëse elektrike derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme. Shtoni miellin dhe orizin e bluar duke përdorur një lugë druri dhe më pas duart për ta bashkuar masën si brumë. Ndajeni në 2 pjesë.
Përdorni gishtat për të përhapur 1 copë brumë në fundin e tepsisë. Përhapni kajsitë sipër, duke lënë një kufi të vogël rreth buzës. Hapeni brumin e mbetur në një katror 20 cm dhe vendoseni sipër mbushjes me kajsi. Përdorni gishtin tuaj për të bërë një hapje rreth skajeve të bukës së shkurtër, më pas shpojini sipër me një pirun. Piqeni për 25-30 minuta derisa skajet sapo të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Lëreni të ftohet në tavë, më pas spërkatni me sheqer pluhur dhe priteni në 16 katrorë.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento