Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Ndizni furrën në 180° dhe shkrini çokollatën me flakë të ulët ose në mikrovalë.
2.Rrihni vezët me sheqerin për 5 minuta me rrahësin elektrik.
3.Shtoni gjalpin e shkrirë, çokollatën e vakët dhe vazhdoni akoma përzierjen me rrahësin elektrik derisa të jenë përzierë mirë të gjithë përbërësit.
4.Lëreni rrahësin elektrik dhe përdorni spatul ose lugë druri, hidhni miellin dhe sodën nëpërmjet një site dhe shtoni lëngun e shtrydhur të tre limonëve dhe lëkurën tyre të grirë në rende.
5.Përziejeni me kujdes nga poshtë-lart, derisa të keni një brumë homogjen.
6.Hidhni brumin te tava e lyer me gjalpë e miell dhe piqeni në furrë për afro 60 minuta duke pasur kujdes të mos digjet në sipërfaqe, prandaj e mbulojeni me letër alumini nga fundi i kohës së pjekjes.
7.Para se ta nxirrni nga furra, bëni provën me kruajtëse dhëmbësh e cila duhet të dalë e pastër.
8.Lereni të ftohet mirë para se ta zbukuroni dhe përgatisni kremin.
9.Përgatitja e kremit:
10.Rrihni mirë panën me rrahësin elektrik deri sa të bëhet si e ngrirë.
11.Shtoni më pas mascarpone, sheqerin pluhur dhe lëkurën e ngrirë të një limoni duke vazhduar akoma të përdorni rrahësin elektrik derisa të jenë përzierë mirë me njëri-tjetrin.
12.Merrni kremin me lugë dhe zbukuroni tortën e ftohur mirë.
13.Vendosni copa luleshtrydhesh, qershi e fletë menteje.
14.Vendosni në frigorifer deri në momentin që do ta shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment