Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Qërojmë kungullin, i heqim farat dhe e presim në kuba të vegjël.
2.Në një tigan hedhim pak gjalpë dhe shtojmë kungullin e prerë.
3.E lemë të zbutet për rreth 10 minuta dhe me anë të një grirësi e grijmë deri sa e bëjmë brumë.
4.Në një enë hedhim vezët dhe sheqerin, dhe i rrahim deri sa arrihet një masë e fryrë.
5.Më pas shtojmë gjalpin dhe kungullin e verdhë të bërë brumë.
6.Në një tas hedhim përbërësit e thatë, miell, niseshte dhe maja.I përziejmë dhe më pas i hedhim tek përbërja e parë me kungull.
7.I përziejmë deri sa përzierja të bëhet homogjene.
8.Lyejmë tavën me pak gjalpë dhe miell dhe shtojmë masën e përgatitur të kekut.
9.Tavën e futim në furrën e nxehur paraprakisht në 180 gradë dhe e lemë të piqet për 40 minuta.
10.Pasi keku të jetë pjekur e nxjerrim nga furra, e lemë të ftohet dhe sipër i hedhim sheqer pluhur.
11.Keku është gati të shërbehet.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment