Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 175 gradë C.
Lyeni me miell një tavë pjekje 7×11 inç.
Rrihni 1/2 filxhan sheqer dhe 2 lugë margarinë së bashku në një tas duke përdorur një mikser elektrik derisa të krijohet një masë e lëmuar dhe e butë.
Përzieni vezët, 1 filxhan miell, pluhurin për pjekje dhe kripën në përzierjen e margarinës së kremuar bashkë me vanilje.
Hidheni brumin në tavën për pjekje.
Organizoni kumbullat sipër shtresës së vendosur në tavë.
Përzieni 1 gotë sheqer, 1/2 filxhan miell, 3 lugë margarinë dhe kanellën së bashku.
Hidheni brumin sipër shtresës së parë dhe vendosni sërish kumbullat në mënyrë të organizuar.
Futeni kekun në furrë për rreth 35 minuta deri sa kumbullat të jenë zbutur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento