Sugjerojmë:

Kek me kumbulla, i thjeshtë dhe me super shije

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
35 min
Sugjerohet për:
12
Kalori:
Për brumin:
½ filxhan sheqer të bardhë
2 lugë margarinë
2 vezë të mëdha, të rrahura
1 gotë miell
1 lugë çaji pluhur pjekje
¼ lugë çaji kripë
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
10 kumbulla italiane të përgjysmuara
Për pjesën e sipërme:
½ filxhan miell
3 lugë margarinë, të shkrirë
3 lugë margarinë, të shkrirë
½ lugë çaji kanellë

Ngrohni furrën në 175 gradë C.

Lyeni me miell një tavë pjekje 7×11 inç.

Rrihni 1/2 filxhan sheqer dhe 2 lugë margarinë së bashku në një tas duke përdorur një mikser elektrik derisa të krijohet një masë e lëmuar dhe e butë.

Përzieni vezët, 1 filxhan miell, pluhurin për pjekje dhe kripën në përzierjen e margarinës së kremuar bashkë me vanilje.

Hidheni brumin  në tavën për pjekje.

Organizoni kumbullat sipër shtresës së vendosur në tavë.

Përzieni 1 gotë sheqer, 1/2 filxhan miell, 3 lugë margarinë dhe kanellën së bashku.

Hidheni brumin sipër shtresës së parë dhe vendosni sërish kumbullat në mënyrë të organizuar.

Futeni kekun në furrë për rreth 35 minuta deri sa kumbullat të jenë zbutur.

Komento