30 gr bajame me lëkurë të qëruar të prera së gjati
5 vezë
1 lugë e vogël fryrës ëmbëlsirash
1.2 dl vaj kikirikësh
Kripë
1.Thyeni vezët në një tas të madh, shtoni sheqerin e kanës, kosin, pak kripë dhe rrihini me rrahëse elektrike në mënyrë që të përfitoni një krem homogjen.
2.Shtoni gradualisht miellin 00, miellin e hikrrës, fryrësin e ëmbëlsirave, vajin e kikirikëve ose një vaj ulliri delikat dhe vazhdoni përzierjen me rrahës.
3.Merrni një tepsi drejtkëndëshe dhe shtroni në të një letë furre të lagur dhe të shtrydhur. Shtoni në të brumin e përgatitur dhe nivelojeni me një lugë. Mbi sipërfaqe vendosni copat e bajameve.
4.Piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për 45 minuta. Hiqeni nga furra dhe lëreni të ftohet.
5. Transferojeni në një pjatë servirjeje. Priteni dhe shërbejeni me kos.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment