Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Për një kek të thjeshtë me tri përbërës, si fillim përgatisni kremin.
2.Bashkoni në një enë kremin pluhur me qumështin dhe i rrihni mirë, derisa të bëhet një masë e trashë, voluminoze.
3.Ngadalë merrni biskotat, i mbushni me krem dhe i bashkangjisni me njëra-tjetrën.
4.Kështu veproni me çdo biskotë derisa të formoni një shirit të gjatë.
5.Në fund me kremin që mbetet mbuloni të gjitha biskotat nga jashtë.
6.Sipër sipas dëshirës mund të shtoni copëza krem kokosi, kakao pluhur ose fruta të thata sipas dëshirës të copëtuara.
7.Mos u shqetësoni për butësinë e biskotave. Kremi i qumështit i zbut ato mjaftueshëm. Mos u mundoni t’i zbusni me qumësht në fillim.
8.Ruajeni kekun për 40 minuta në frigorifer dhe sapo të jetë forcuar mund ta shijoni.
9.Shijojeni dhe ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment