Sugjerojmë:

Kek i shkrifët me dardha

2 gota miell
1 filxhan sheqer
2 lugë gjelle gjalpë
1 1 ½ lugë gjelle pluhur pjekjeje
1 lugë gjelle ekstrakt vaniljeje
Sheqer pluhur
3 dardha të qëruara
3 vezë
2/3 filxhan qumësht
Pak kripë
Për në sipërfaqe: ¼ filxhan me sheqer kaf
1 lugë çaji kanellë

1.Prisni dardhat në gjysmë rrathë.
2.Në një mikser elektrik shtoni sheqerin, gjalpin dhe i përzieni mirë. Shtoni vaniljen, vezët dhe vazhdoni t’i përzieni.
3.Shtoni pluhurin pjekës, miellin dhe pak kripë. I përzieni për 1-2 minuta. 4.Gradualisht shtoni qumështin dhe vazhdoni përzierjen.
5.Merrni një formë specifike për ëmbëlsira dhe e lyeni me spray kundër ngjitjes. Shtroni në të masën që përgatitët.
6.Radhisni në sipërfaqe fetat e dardhës që i keni lyer më parë me kanellë dhe sheqer kaf.
7.Tani e fusni në furrë në 200 gradë për 40-45 minuta.
8.Pasi të jetë gati, i shtoni sipër sheqer pluhur dhe shijojeni!

Lini një koment