Sugjerojmë:

Kek i pjekur me manaferra,luleshtrydhe dhe boronicë

1/3 filxhan gjalpë ose margarinë
1/2 filxhan sheqer
1 qese me manaferra të përziera të ngrira (manaferrat, luleshtrydhe, boronica)
1 1/3 gota miell
1 filxhan sheqer
2/3 filxhan qumësht
1 lugë çaji pluhur pjekje
1 lugë çaji vanilje
1/2 lugë çaji kripë
1 vezë

1.Ngroheni furrën në 160 gradë.

2.Në një tavë katrore hidhni gjapin dhe futeni në furrë rreth 2 minuta ose derisa të shkrihet.

3.Shtoni gjysmën e filxhanit me sheqer mbi gjalpë të shkrirë.

4.Hidhni manaferrat me lugë në mënyrë të barabartë mbi përzierjen e sheqerit.

5.Në një tas të mesëm, hidhni përbërësit e mbetur dhe miksjojini me mikser elektrik në shpejtësi të ulët 30 sekonda.

6.Hidheni brumin e përgatitur mbi manaferrat.

7.Piqeni rreth 50 minuta ose derisa krujtësja e dhëmbëve të dalë e pastër.

8.Hiqeni nga furra, kthejeni përmbys tavën dhe nxirrni kekun e pjekur.

9.Shërbejeni të ngrohtë.

Lini një koment