Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 160 gradë.
2.Në një tavë katrore hidhni gjapin dhe futeni në furrë rreth 2 minuta ose derisa të shkrihet.
3.Shtoni gjysmën e filxhanit me sheqer mbi gjalpë të shkrirë.
4.Hidhni manaferrat me lugë në mënyrë të barabartë mbi përzierjen e sheqerit.
5.Në një tas të mesëm, hidhni përbërësit e mbetur dhe miksjojini me mikser elektrik në shpejtësi të ulët 30 sekonda.
6.Hidheni brumin e përgatitur mbi manaferrat.
7.Piqeni rreth 50 minuta ose derisa krujtësja e dhëmbëve të dalë e pastër.
8.Hiqeni nga furra, kthejeni përmbys tavën dhe nxirrni kekun e pjekur.
9.Shërbejeni të ngrohtë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment