Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngroheni furrën në 160 gradë.
2.Në një tavë katrore hidhni gjapin dhe futeni në furrë rreth 2 minuta ose derisa të shkrihet.
3.Shtoni gjysmën e filxhanit me sheqer mbi gjalpë të shkrirë.
4.Hidhni manaferrat me lugë në mënyrë të barabartë mbi përzierjen e sheqerit.
5.Në një tas të mesëm, hidhni përbërësit e mbetur dhe miksjojini me mikser elektrik në shpejtësi të ulët 30 sekonda.
6.Hidheni brumin e përgatitur mbi manaferrat.
7.Piqeni rreth 50 minuta ose derisa krujtësja e dhëmbëve të dalë e pastër.
8.Hiqeni nga furra, kthejeni përmbys tavën dhe nxirrni kekun e pjekur.
9.Shërbejeni të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment