Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të thellë në zjarr të fortë, shtoni qepën dhe patëllxhanin dhe një majë luge kripë dhe skuqini derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten, rreth 10 minuta.
Shtoni hudhrën me rigonin dhe gatuajeni për 1 min maksimum, më pas hidhni kaperit dhe domatet.
Mbushni përgjysmë kanaçen e zbrazët me ujë dhe shtojeni në tigan, lëreni të vlojë dhe uleni zjarrin në zjarr të ngadaltë derisa salca të trashet dhe perimet të jenë zbutur.
Thekeni bukën dhe më pas spërkateni me pak vaj ulliri. Shtypini pak domatet qershi me pjesën e pasme të një luge, më pas përzieni gjysmën e borzilokut dhe rregulloni kaponatën, duke shtuar lëng limoni, kripë dhe piper të zi sipas shijes. Hidheni në tas, spërkateni sipër me borzilokun e mbetur dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento