Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të thellë në zjarr të fortë, shtoni qepën dhe patëllxhanin dhe një majë luge kripë dhe skuqini derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten, rreth 10 minuta.
Shtoni hudhrën me rigonin dhe gatuajeni për 1 min maksimum, më pas hidhni kaperit dhe domatet.
Mbushni përgjysmë kanaçen e zbrazët me ujë dhe shtojeni në tigan, lëreni të vlojë dhe uleni zjarrin në zjarr të ngadaltë derisa salca të trashet dhe perimet të jenë zbutur.
Thekeni bukën dhe më pas spërkateni me pak vaj ulliri. Shtypini pak domatet qershi me pjesën e pasme të një luge, më pas përzieni gjysmën e borzilokut dhe rregulloni kaponatën, duke shtuar lëng limoni, kripë dhe piper të zi sipas shijes. Hidheni në tas, spërkateni sipër me borzilokun e mbetur dhe shërbejeni.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento