Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të thellë në zjarr të fortë, shtoni qepën dhe patëllxhanin dhe një majë luge kripë dhe skuqini derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten, rreth 10 minuta.
Shtoni hudhrën me rigonin dhe gatuajeni për 1 min maksimum, më pas hidhni kaperit dhe domatet.
Mbushni përgjysmë kanaçen e zbrazët me ujë dhe shtojeni në tigan, lëreni të vlojë dhe uleni zjarrin në zjarr të ngadaltë derisa salca të trashet dhe perimet të jenë zbutur.
Thekeni bukën dhe më pas spërkateni me pak vaj ulliri. Shtypini pak domatet qershi me pjesën e pasme të një luge, më pas përzieni gjysmën e borzilokut dhe rregulloni kaponatën, duke shtuar lëng limoni, kripë dhe piper të zi sipas shijes. Hidheni në tas, spërkateni sipër me borzilokun e mbetur dhe shërbejeni.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento