Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të thellë në zjarr të fortë, shtoni qepën dhe patëllxhanin dhe një majë luge kripë dhe skuqini derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten, rreth 10 minuta.
Shtoni hudhrën me rigonin dhe gatuajeni për 1 min maksimum, më pas hidhni kaperit dhe domatet.
Mbushni përgjysmë kanaçen e zbrazët me ujë dhe shtojeni në tigan, lëreni të vlojë dhe uleni zjarrin në zjarr të ngadaltë derisa salca të trashet dhe perimet të jenë zbutur.
Thekeni bukën dhe më pas spërkateni me pak vaj ulliri. Shtypini pak domatet qershi me pjesën e pasme të një luge, më pas përzieni gjysmën e borzilokut dhe rregulloni kaponatën, duke shtuar lëng limoni, kripë dhe piper të zi sipas shijes. Hidheni në tas, spërkateni sipër me borzilokun e mbetur dhe shërbejeni.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento