3 grushte të mëdha bukë grirë, të freskët ose të tharë (rreth 300 g)
vaj ulliri
Pritini gjokset e pulës në copa të vogla, duhet të merrni afërsisht 15 copë për gjoks. Hidhni peston në një enë dhe përziejini së bashku me pulën derisa të mbulohet e gjitha. Hidhni thërrimet e bukës në një qese të madhe ngrirjeje.
Shtoni copat e pulës në qese dhe tundeni mirë. Shtroni letër pjekjeje në një tavë, më pas vendosni copat e pulës, duke u siguruar që asnjëra prej tyre të mos prekë tjetrën. Vendoseni në ngrirje dhe, kur të jetë ngrirë e ngurtë, hiqni fletën e pjekjes dhe ruajeni në një enë.
Për të gatuar, ngrohni furrën në 220C. Hidhni pak vaj në një tepsi të cekët, aq sa të mbulohet. Tavën e vendosim në furrë dhe e lëmë të nxehet për 5 minuta. Hidheni pulën në fletë dhe kthejeni në furrë për 10-15 minuta derisa të jetë krokante.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento