Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Në një tenxhere me ujë të bollshëm me kripë vendosim makaronat për të zierë.
2.Ndërkohë kungullin e presim në feta rrumbullake dhe e pjekim në një tigan zgare.
3.Domatet qershi i presim me ¼ dhe i vendosim në një tas.
4.U copëtojmë me dorë disa gjethe borziloku.
5.Grijmë imët 1 thelpi hudhër, e shtojmë tek domatet dhe i spërkasim me pak kripë dhe vaj ulliri.
6.Shtojmë mozzarellën në një tas dhe vazhdojmë përzierjen. Kullojmë makaronat dhe i përziejmë me të gjithë përbërësit në tasin me domate.
7.Shtojmë aty dhe kungujt e pjekur. I përziejmë, i spërkasim në furrë me pak vaj ulliri dhe i shërbejmë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment