1.Në një tenxhere shtoni 40 gr gjalpë, shkrijeni, dhe shtoni qepën e grirë për ta zbutur në zjarr të avashtë.
2.Hidhni orizin dhe përziejeni në flakë mesatare për 2-3 minuta.
3.Lageni me verë dhe kur kjo të jetë thithur, shtoni lëngun e mishit, pak nga pak, gjithnjë duke përzier.
4.Pas 15 minutash shtoni gjysmën e djathit kaçkavall, shafranin dhe përziejeni.
5.Në fund fare shtoni edhe gjalpin e mbetur duke përzier me kujdes.
6.Rizoto duhet të rezultojë mjaft i butë, i përzier mirë dhe në ngjyrë të artë.
7.Shërbejeni me djathin kaçkavall të tepruar.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment