Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
1.Në një enë të madhe hidhet sheqeri dhe gjalpi i shkrirë.
2.Përzihet me një luge druri 30 minuta derisa masa të bëhet kremoze.
3.Më pas shtojmë një vezë dhe vijojmë përzierjen. Shtojmë vezën e dytë dhe vijojmë përzierjen me lugë druri, vijojmë po kështu me vezën e tretë dhe me rradhë.
4.Vijojmë pa ndërprerje përzierjen ndërsa shtojmë ujin e finjës (në mungesë të tij shtojmë pak qumësht)
5.Shtoni miellin e misrit me dorë gradualisht duke vijuar pa ndërprerje përzierjen me lugë druri derisa të keni mbaruar gjithë masën e miellit.
6.Trazohet fort me lugë druri që të mos krijohen kokrriza dhe masa të bëhet krejtësisht e njëtrajtshme.
7.Punoni me dorë masën derisa brumi të jetë aq i plotë sa të mos rrafshohet kur e mban në dorë.
8.Brumi ndahet në copa të cilave u jepet forma e rrumbullakët.
9.pas vendosen në një tavë të lyer me gjalpë dhe pudrosur me miell misri.
10.vendosen me një distancë nga njera tjera pasi vëllimi i tyre do rritet gjatë pjekjes.
11.Vendoset në furrë të parangrohur në temperaturën 180-200 gradë. Shijojini!
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment