Humus panxhari, receta që bën njësh të bukurën dhe shijen e mirë!

Si të përgatisim humus me panxhar?

Përbërësit

  • 2 lugë kafe me hudhër pluhur
  • panxharë të zier
  • 2 kupa të vogla me qiqra
  • 3 kube akulli
  • ¼ filxhan vaj ulliri
  • Fara susami
  • pak majdanoz
  • ⅓ filxhan lëng limoni
  • ⅔ filxhan tahini
  • 1 lugë të vogël me kripë
  • Erëza të ndryshme të copëtuara

Udhëzime mbi përgatitjen:

  • Në një blender përzieni hudhrën, majdanozin, lëngun e limonit, tahinin dhe kripën.
  • Shtoni panxharin me qiqrat dhe vazhdoni t’i rrihni derisa të përftoni një pastë kremoze.
  • Shtoni kubat e akullit,  vajin e ullirit dhe i trazoni për disa sekonda.
  • Në fund shtoni farat e susamit dhe erëzat. Humusi me panxhar është gati!

Por çfarë nëse përton ta përgatisësh, por ama po vdes për ta provuar?

Po të shkarkosh falas aplikacionin SnapFood, gjen brenda brenda restorant “Inshanoo”. Humusi është një specialitet absolut i tyre.

https://www.instagram.com/p/B4FFbh8nFUg/

Nëse jeton në Tiranë, shkarko falas aplikacionin, bëj porosinë me një klik pasi e ke parë me vëmendje menunë dhe për pak minuta ajo do të të vijë në adresën tënde, falë motorristit të SnapFood!

https://www.instagram.com/p/B4m-bhlAkZq/

Lini një koment