Hile kuzhine: Si të marrësh vetëm disa pika limoni pa e prerë frutin
I përdorim shpesh limonët për t’u marrë lëngun, pasi është më i freskët dhe më i shijshëm se paketimet në shishe, por ka raste kur na duhet vetëm pak lëng limoni si për shembull kur duam të bëjm një maskë apo një skrab.
Në këtë rast, nuk është e nevojshme të presim limonin përgjysmë, por të përdorim një hile të vockël.
Fërkojeni mirë limonin me dorë tek plani i punës për t’i holluar membranën
Anën e poshtme të të tij, shpojeni me një gjilpërë të trashë, dhëmb piruni ose kunjë dhëmbësh.
Shtrydhni aq lëng sa ju duhet.
Futeni limonin në frigorifer.
Vrima e vogël që hapët nuk do ta lejojë limonin të thahet ose oksidohet, prandaj mund ta përdorni edhe pas disa ditësh.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment