Hile kuzhine: Si të marrësh vetëm disa pika limoni pa e prerë frutin
I përdorim shpesh limonët për t’u marrë lëngun, pasi është më i freskët dhe më i shijshëm se paketimet në shishe, por ka raste kur na duhet vetëm pak lëng limoni si për shembull kur duam të bëjm një maskë apo një skrab.
Në këtë rast, nuk është e nevojshme të presim limonin përgjysmë, por të përdorim një hile të vockël.
Fërkojeni mirë limonin me dorë tek plani i punës për t’i holluar membranën
Anën e poshtme të të tij, shpojeni me një gjilpërë të trashë, dhëmb piruni ose kunjë dhëmbësh.
Shtrydhni aq lëng sa ju duhet.
Futeni limonin në frigorifer.
Vrima e vogël që hapët nuk do ta lejojë limonin të thahet ose oksidohet, prandaj mund ta përdorni edhe pas disa ditësh.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment