1.Pritini patatet e ëmbla në copa të gjata dhe të holla dhe hidhini në një fletë të madhe pjekje, me vaj ulliri, 1 lugë çaji spec djegës dhe kripë. 2.Futini të piqen në 220 gradë për 20- 25 minuta. 3.Në një enë hidhni gjoksin e pulës me gjalpë, hudhër, majdanoz, spec djegës dhe kripë. 4.Copëtojeni në 4 copa të vogla dhe futeni ta piqni 12-15 minuta në 120 gradë. 5.Përzjeni avokado me lëng limoni. 6.Merrni bukën me drithëra dhe hapeni në mes duke vendosur avokado, domate, kastravec, sallatë dhe lakër sipas dëshirës. 7.Hidhni mishin brenda dhe sherbejeni me patate të skuqura.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment