Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 375 gradë.
Përdorni një thikë të mprehtë për të ndarë në feta çdo fileto pule horizontalisht për të formuar një xhep.
Fërkoni pulën me vaj në të dyja anët, pastaj shtoni kripë, piper, pluhur hudhre, paprikë, dhe erëzat dhe përdorni gishtat për të marinuar mishin e pulës.
Hapni xhepin dhe vendosni dy feta djathi provolone, pastaj 3-4 copa shparguj dhe së fundi shtoni me 1 / 4 djathë parmixhano dhe mbylleni xhepin me kunj.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh në nxehtësi mesatare.
Sapo të shkrihet gjalpi, shtoni mjaltin.
Menjëherë shtoni mishin dhe gatuajeni për rreth 2 minuta sa të marrë ngjyrë kafe, pastaj gatuajeni 2 minuta dhe në anën tjetër.
Shtoni disa feta limoni mbi mishin.
Piqni në furrë të nxehtë për 15-25 minuta derisa djathi është shkrirë dhe shpargujt janë zbutur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment