250 gr zemra agjinaresh të ngrira, të shkrira dhe të thara
1 qepë e kuqe e vogël, e prerë në feta
3 thelpinj hudhër, të prera hollë
1 lugë çaji rigon të tharë
3/4 filxhan lëng pule
1/4 filxhan ullinj pa bërthamë
1/4 filxhan majdanoz të freskët të grirë
1/4 filxhan djathë feta të grimcuar
1/4 filxhan speca të kuq të vegjël të konservuar, të prera në feta, plus 2 lugë çaji lëng nga kavanozi
Rrihni gjokset e pulës derisa të bëhen rreth 1 cm të trashë. I rregullojmë me kripë dhe piper. Nxehni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan të madh që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Shtoni pulën dhe gatuajeni, të patrazuar, derisa të marrë ngjyrë të artë në fund, 4 deri në 5 minuta; kthejeni dhe gatuajeni derisa ana tjetër të marrë ngjyrë të artë, edhe 2 deri në 3 minuta. Transferojini në një pjatë dhe lërini mënjanë.
Fshijeni tiganin dhe kthejeni në nxehtësi mesatare-të lartë. Shtoni 2 lugët e mbetura të vajit të ullirit; kur të nxehet, shtoni zemrat e agjinares dhe qepën e kuqe dhe gatuajini të patrazuara derisa të marrin ngjyrë të artë, rreth 1 minutë. I rregullojmë me kripë dhe piper dhe vazhdojmë gatimin, duke i trazuar herë pas here, derisa perimet të zbuten, rreth 2 minuta të tjera. Shtoni hudhrën dhe rigonin dhe gatuajeni duke e trazuar për 30 sekonda.
Kthejeni pulën në tigan dhe shtoni lëngun dhe ullinjtë. Lëreni të ziejë lehtë, mbulojeni dhe gatuajeni derisa pula të jetë gati, 4 deri në 6 minuta. Hidhni sipër majdanozin, djathin, specat dhe lëngun e tyre.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Komento