250 gr zemra agjinaresh të ngrira, të shkrira dhe të thara
1 qepë e kuqe e vogël, e prerë në feta
3 thelpinj hudhër, të prera hollë
1 lugë çaji rigon të tharë
3/4 filxhan lëng pule
1/4 filxhan ullinj pa bërthamë
1/4 filxhan majdanoz të freskët të grirë
1/4 filxhan djathë feta të grimcuar
1/4 filxhan speca të kuq të vegjël të konservuar, të prera në feta, plus 2 lugë çaji lëng nga kavanozi
Rrihni gjokset e pulës derisa të bëhen rreth 1 cm të trashë. I rregullojmë me kripë dhe piper. Nxehni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan të madh që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare-të lartë. Shtoni pulën dhe gatuajeni, të patrazuar, derisa të marrë ngjyrë të artë në fund, 4 deri në 5 minuta; kthejeni dhe gatuajeni derisa ana tjetër të marrë ngjyrë të artë, edhe 2 deri në 3 minuta. Transferojini në një pjatë dhe lërini mënjanë.
Fshijeni tiganin dhe kthejeni në nxehtësi mesatare-të lartë. Shtoni 2 lugët e mbetura të vajit të ullirit; kur të nxehet, shtoni zemrat e agjinares dhe qepën e kuqe dhe gatuajini të patrazuara derisa të marrin ngjyrë të artë, rreth 1 minutë. I rregullojmë me kripë dhe piper dhe vazhdojmë gatimin, duke i trazuar herë pas here, derisa perimet të zbuten, rreth 2 minuta të tjera. Shtoni hudhrën dhe rigonin dhe gatuajeni duke e trazuar për 30 sekonda.
Kthejeni pulën në tigan dhe shtoni lëngun dhe ullinjtë. Lëreni të ziejë lehtë, mbulojeni dhe gatuajeni derisa pula të jetë gati, 4 deri në 6 minuta. Hidhni sipër majdanozin, djathin, specat dhe lëngun e tyre.
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento