400 gr patate të reja, të prera në kubikë të vegjël
140 g bizele të ngrira
1 grusht të mirë gjethe spinaqi bebe
1 lugë gjelle uthull vere të bardhë
2 lugë vaj ulliri
Ngrohni sobën në nxehtësi mesatare dhe shtroni një tigan grilë me letër alumini. Rrahim të bardhën e vezës në një pjatë me pak kripë dhe piper. Hidheni parmixhianon në një pjatë tjetër.
Lyejeni pulën fillimisht në të bardhën e vezës, pastaj në djathë. Vendoseni pulën e lyer në tigan për 10-12 minuta, duke e kthyer një herë derisa të skuqet.
Ndërkohë ziejini patatet për 10 minuta duke shtuar bizelet për 3 minutat e fundit dhe më pas kullojini. Hidhni perimet me gjethet e spinaqit, uthullën, vajin dhe erëzat sipas shijes. Ndajeni në katër pjata dhe më pas shërbejeni me pulën.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento