Sugjerojmë:

Gjoks pule i mbushur me djathë dhe proshutë, shija e mrekullueshme!

6 copa krem djathi i zbutur
1 filxhan djathë çedar
1/3 filxhan qepë të njoma
2 thelpinj hudher
1 spec jeshil
Kripë, Piper i zi
4 copa mish pule
12 feta proshutë

1.Në një tas të madh hidhni së bashku djathë krem, djathë çedar, qepët jeshile, hudhër, specin jeshil dhe marinojini me kripë dhe piper.

2.Bëni një xhep në anën e çdo cope gjoks pule.

3.Mishin e pulës mbusheni me përzierjen e djathit krem.

4.Vendosni 3 feta proshutë në një bord prerjeje.

5.Vendosini copat e proshutës sipër mishit të pulës.

6.Ngroheni një tigan të madh hekuri mbi nxehtësinë mesatare.

7.Shtoni pulën e mbushur me proshutë dhe marinojeni me më shumë piper.

8.Gatuajeni derisa proshuta dhe mishi i pulës të marrë ngjyrë kafe, 10 minuta në secilin krah.

Lini një koment