Sugjerojmë:

Gjellë e shëndetshme me thjerrëza

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
1 orë e 15 minuta
Sugjerohet për:
6-8 persona
Kalori:
2 lugë vaj ulliri
1 filxhan qepë të grirë hollë
1/2 filxhan karotë të grirë hollë
1/2 filxhan selino të grirë hollë
2 lugë çaji kripë
450 gr thjerrëza, të shpëlara
1 filxhan domate të qëruara dhe të grira
2 litra lëng pule ose perimesh
1/2 lugë çaji koriandër të sapo bluar
1/2 lugë çaji kumin
1/2 lugë çaji piper kokërr

Vendoseni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe dhe vendoseni mbi nxehtësinë mesatare.

Pasi të nxehet, shtoni qepën, karrotën, selinon dhe kripën dhe gatuajini derisa qepët të jenë të tejdukshme, afërsisht 6 deri në 7 minuta.

Shtoni thjerrëzat, domatet, lëngun e mishit, korianderin, kuminin dhe piperin dhe përziejini që të bashkohen. Rriteni nxehtësinë në të lartë dhe lëreni vetëm të vlojë.

Ulni nxehtësinë në minimum, mbulojeni dhe ziejini në zjarr të ngadaltë derisa thjerrëzat të zbuten, afërsisht 35 deri në 40 minuta. Duke përdorur një blender, bëjeni pure në konsistencën tuaj të preferuar. Shërbejeni menjëherë.

Komento