Vendoseni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe dhe vendoseni mbi nxehtësinë mesatare.
Pasi të nxehet, shtoni qepën, karrotën, selinon dhe kripën dhe gatuajini derisa qepët të jenë të tejdukshme, afërsisht 6 deri në 7 minuta.
Shtoni thjerrëzat, domatet, lëngun e mishit, korianderin, kuminin dhe piperin dhe përziejini që të bashkohen. Rriteni nxehtësinë në të lartë dhe lëreni vetëm të vlojë.
Ulni nxehtësinë në minimum, mbulojeni dhe ziejini në zjarr të ngadaltë derisa thjerrëzat të zbuten, afërsisht 35 deri në 40 minuta. Duke përdorur një blender, bëjeni pure në konsistencën tuaj të preferuar. Shërbejeni menjëherë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento