Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
21 marsi, përveçse dita e parë e pranverës, është edhe dita dedikuar ëmbëlsirës që ne e duam shumë, sidomos italianët: Tiramisusë. Pas një dimri të gjatë e të ftohtë, ku ka më mirë se të festohet pranvera me një ëmbëlsirë që na kthen buzëqeshjen e na ngre moralin. Sot do t’ju zbulojmë një variant të veçantë të tiramisusë: asaj me fiq dhe rikota. Grini biskotat dhe përziejini me bajamet. Krijoni kremin duke përzier rikotën me sheqerin. Vendosni nëpër gota një shtresë biskotash, një shtresë krem e kështu me radhë. Dekorojeni fiq të larë dhe të prerë në copa.Tiramisu me fiq dhe rikota
Ingredientët
Udhëzimet
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment