Nxehni furrën në 200 gradë. Hidhni 50 gr lajthi në një procesor të vogël ushqimi dhe përpunojini derisa të ngjajnë me thërrime buke të imta, më pas hidhini në një tas me çokollatën.
Pritini petët në një formë të rrumbullakët me diametër afërsisht 30 cm në një letër gatimi për pjekje nën të. Përzierjen e çokollatës dhe lajthisë e shpërndani mbi petë duke lënë një kornizë prej 5 cm.
Hidhni sipër bananet dhe pjesën më të madhe të lajthive të mbetura, më pas palosni skajet e brumit. Kaloni galetën në një tavë pjekjeje së bashku me letrën e gatimit, më pas vendoseni në frigorifer për të paktën 10 minuta.
Hiqeni nga frigoriferi dhe spërkatni sheqerin mbi galetë, më pas piqeni për 25-30 minuta, ose derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryhet. Shpërndani mbi të lajthitë e mbetura dhe shërbejeni me një lugë akullore vanilje, nëse dëshironi.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento