Nxehni furrën në 200 gradë. Hidhni 50 gr lajthi në një procesor të vogël ushqimi dhe përpunojini derisa të ngjajnë me thërrime buke të imta, më pas hidhini në një tas me çokollatën.
Pritini petët në një formë të rrumbullakët me diametër afërsisht 30 cm në një letër gatimi për pjekje nën të. Përzierjen e çokollatës dhe lajthisë e shpërndani mbi petë duke lënë një kornizë prej 5 cm.
Hidhni sipër bananet dhe pjesën më të madhe të lajthive të mbetura, më pas palosni skajet e brumit. Kaloni galetën në një tavë pjekjeje së bashku me letrën e gatimit, më pas vendoseni në frigorifer për të paktën 10 minuta.
Hiqeni nga frigoriferi dhe spërkatni sheqerin mbi galetë, më pas piqeni për 25-30 minuta, ose derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryhet. Shpërndani mbi të lajthitë e mbetura dhe shërbejeni me një lugë akullore vanilje, nëse dëshironi.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento