Nxehni furrën në 200 gradë. Hidhni 50 gr lajthi në një procesor të vogël ushqimi dhe përpunojini derisa të ngjajnë me thërrime buke të imta, më pas hidhini në një tas me çokollatën.
Pritini petët në një formë të rrumbullakët me diametër afërsisht 30 cm në një letër gatimi për pjekje nën të. Përzierjen e çokollatës dhe lajthisë e shpërndani mbi petë duke lënë një kornizë prej 5 cm.
Hidhni sipër bananet dhe pjesën më të madhe të lajthive të mbetura, më pas palosni skajet e brumit. Kaloni galetën në një tavë pjekjeje së bashku me letrën e gatimit, më pas vendoseni në frigorifer për të paktën 10 minuta.
Hiqeni nga frigoriferi dhe spërkatni sheqerin mbi galetë, më pas piqeni për 25-30 minuta, ose derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të fryhet. Shpërndani mbi të lajthitë e mbetura dhe shërbejeni me një lugë akullore vanilje, nëse dëshironi.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento