60 g pekorino të grirë imët, plus ekstra të grirë imët për t'u shërbyer
1 thelpi i vogël hudhër, i shtypur
Lëng nga 1 limon
1/2 tufë borziloku, gjethet
200 ml vaj ulliri ekstra i virgjër
500 gr fusilli
Vendosni rigonin, arrat, pekorinon, hudhrën, lëngun e limonit dhe tre të katërtat e borzilokut në një përpunues ushqimi dhe procesojini derisa të grihet imët. Me motorin në punë, shtoni vaj në një rrjedhë të hollë dhe të qëndrueshme derisa të formohet një pastë e lëmuar. Kriposeni sipas shijes.
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve në paketim. Kullojeni, duke rezervuar 1/4 filxhan (60 ml) ujë gatimi dhe transferojini në një tas.
Hidhni makaronat e nxehta tek pesto dhe ujin e rezervuar. Shërbejeni me pekorino shtesë dhe gjethet e mbetura të borzilokut.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento