60 g pekorino të grirë imët, plus ekstra të grirë imët për t'u shërbyer
1 thelpi i vogël hudhër, i shtypur
Lëng nga 1 limon
1/2 tufë borziloku, gjethet
200 ml vaj ulliri ekstra i virgjër
500 gr fusilli
Vendosni rigonin, arrat, pekorinon, hudhrën, lëngun e limonit dhe tre të katërtat e borzilokut në një përpunues ushqimi dhe procesojini derisa të grihet imët. Me motorin në punë, shtoni vaj në një rrjedhë të hollë dhe të qëndrueshme derisa të formohet një pastë e lëmuar. Kriposeni sipas shijes.
Gatuani makaronat sipas udhëzimeve në paketim. Kullojeni, duke rezervuar 1/4 filxhan (60 ml) ujë gatimi dhe transferojini në një tas.
Hidhni makaronat e nxehta tek pesto dhe ujin e rezervuar. Shërbejeni me pekorino shtesë dhe gjethet e mbetura të borzilokut.
Në disa fshatra të vegjël arbëreshë në Sila të Kalabrisë, ka një recetë që prej gjashtë shekujsh nuk është shkruar kurrë në italisht. Nuk ka as libra gatimi, as video në internet. Ka vetëm fjalë të pëshpëritura në arbërisht,...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento