Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në një tas kombinoni miellin, sheqerin dhe pluhurin për pjekje.
2.Në një tas tjetër, rrihni lehtë të verdhat e vezëve.
3.Shtoni qumësht, gjalpë dhe vanilje dhe përzieni mirë.
4.Hidhini tek përbërësit e thatë dhe përzijini derisa të kombinohen.
5.Rrihni mirë të bardhat e vezëve derisa të formohet masa kremoze dhe shtojeni tek brumi i përgatitur.
6.Më pas hidheni brumin të piqet në enën e përshtatshme për waffles.
7.Shërbejeni me feta luleshtrydhesh dhe shurup sipër.
8.Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment