20-30 min/ Darka/ Kuzhinë/ Kuzhinë mesdhetare/ RECETA/ SA KOHË KE?

Fileto salmoni me sallatë jeshile dhe djathë pecorino

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredientët

  • Katër fileto salmoni
  • 3 lugë lëng limoni të freskët
  • 3 lugë vaj ulliri
  • Kripë
  • 1 tufë sallatë jeshile
  • 1 mollë
  • 1/4 filxhan djathë pecorino i grirë imët
  • 3 lugë bajame të thekur
  • Piper i zi

Udhëzimet

1

Së pari lini salmonin në temperaturën e dhomës 10 minuta para gatimit.

2

Ndërkohë, rrihni së bashku lëngun e limonit, 2 lugë vaj ulliri dhe 1/4 lugë çaji kripë në një tas të madh.

3

Shtoni sallatën dhe lëreni të qëndrojë 10 minuta.

4

Ndërkohë prisni mollën në feta dhe shtojeni tek sallata bashkë me djathin dhe bajamet.

5

Marinojeni me piper dhe kripë dhe lërini mënjanë.

6

Spërkatni salmonin me 1/2 lugë çaji kripë dhe pak piper.

7

Vendosni në zjarr tiganin me pak vaj ulliri dhe hidhni salmonin të gatuhet deri sa të marrë ngjyrë të artë në të dyja anët.

8

Hiqeni nga zjarri dhe hidheni në pjatën ku doni ta servirni bashkë me sallatën.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    ปั๊มไลค์
    03/06/2020 at 7:06 am

    Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.

  • Reply
    เบอร์มงคล
    07/06/2020 at 11:54 pm

    Thanks for fantastic info I was looking for this info for my mission.

  • Leave a Reply